Consells i recomanacions


CONSELLS A SEGUIR DESPRÉS DE L´ENDODÒNCIA D'UNA DENT


1.  L'endodòncia és un tractament conservador indicat en alguns casos que cursen amb càries, necrosis o altres processos destructius de la dent. Consisteix en l'eliminació del teixit pulpar inflamat o infectat, i en el farciment de la cavitat pulpar i conductes radiculars d'un material segellador que impedeixi el pas de bacteris i toxines infeccioses.

2.  Després del tractament d'endodòncia és normal que hi hagi molèsties durant uns dies, sobre tot en mastegar, per la inflamació dels teixits pròxims a l'arrel. Els primers dies (fins al desè) podeu tenir inflamació, infló (al voltant de la dent), dolor, i, fins i tot, dificultat per obrir la boca. En aquests casos és convenient prendre analgèsics, antiinflamatoris i antibiòtics.

3.  Respecte a les possibles complicacions del tractament, s'ha de tenir en compte el següent:
     · En alguns cassos pot ser necessari repetir el tractament o fer cirurgia periapical.
    · Les dents endodonciades són més susceptibles a patir fractures. Per evitar-ho, pot estar indicat la col·locació de fundes o corones protètiques.INSTRUCCIONS A SEGUIR DESPRÉS D'UNA EXTRACCIÓ D'UNA DENT


1. Mossegueu una gasa després de l'extracció durant 20 a 30 minuts.

2. No us esbandiu la boca durant 24 hores. Si ho féssiu, es podria desallotjar el coàgul i interrompre's el procés normal de curació.

3. L'endemà de l'extracció podeu esbandir-vos la boca amb aigua barrejada amb algun col.lutori. Procureu que la higiene de la boca sigui correcta i useu el raspall de dents per les zones que us sigui possible. Heu de fer-ho després de cada menjada (3 vegades al dia).

4. Seguiu els vostres costums habituals pel que fa a la dieta, però són preferibles els aliments tous i a temperatura tèbia o freda. Beveu molt líquid. Mastegueu per la banda que no us han intervingut i eviteu els aliments irritants.

5. Durant les primeres 24 hores notareu que us surt una mica de sang per la ferida; si sagnés molt, doblegueu una gasa, poseu-vos-la damunt la ferida i mossegueu-la durant 30 minuts (podeu repetir-ho diverses vegades).

6. Es recomana no fumar després de l'extracció (fins a tres dies després), ja que pot alterar la cicatrització. No begueu alcohol ni begudes carbòniques.

7. En alguns casos, al cap de 3-4 dies de l'extracció és pot produir una alveolitis, que és una complicació postoperatòria dolorosa. Si alguns dies desprès de l'extracció augmentés el dolor, consulteu al vostre dentista.

8. Preneu la medicació que us ha receptat el vostre dentista (analgèsics, antiinflamatoris, antibiòtics,...).

9. En cas d'urgència truqueu als telèfons de la clínica:  93-2176801/93-4156969.EMBLANQUIMENT DENTAL


Un procediment simple, segur i sense molèsties
Actualment es poden realitzar emblanquiments dentals en la clínica, sense molèsties per al pacient. El procediment és simple, segur, i no fa malbé l'esmalt. El mateix dia el pacient ja surt de la consulta amb les dents més blanques.

Emblanquiment dental en 30 minuts
La duració del tractament  pot dependre de cada pacient, però en general són suficients una o dues sessions d'uns 30 minuts. Una vegada realitzat el tractament en clínica, el resultat final serà més òptim amb el kit de manteniment en casa.

El llum d'emblanquiment de llum freda
En la CLINICA DENTAL SEPTIMANIA disposem ja d'un llum especial d'emblanquiment, que és un dels més innovadors del mercat, i que juntament amb el gel apropiat aconseguirà emblanquir les seves dents de forma eficaç i duradora.DESPRÉS D'UNA INTERVENCIÓ QUIRÚRGICA DE CIRURGIA BUCAL


1. Mossegueu una gasa després de l'operació durant 20 a 30 minuts.

2. Poseu-vos una bossa de gel o tovalloles fredes a la cara durant les primeres 18 hores.

3. No us esbandiu la boca durant 24 hores. Si ho féssiu, es podria desallotjar el coàgul i interrompre's el procés normal de curació.

4. És preferible mantenir una postura en què el cap estigui més alt que el cos. Per exemple: assegut o al llit amb coixins o amb el capçal elevat.

5. L'endemà de la intervenció podeu esbandir-vos la boca amb aigua barrejada amb algun col.lutori (líquid de glopejar).

6. Seguiu les vostres inclinacions naturals pel que fa a la dieta, però per comoditat són preferibles els aliments tous i a temperatura tèbia o freda. Beveu molt líquid. Mastegueu per la banda per on no us han intervingut i eviteu els aliments irritants.

7. Durant les primeres 24 hores notareu que us surt una mica de sang per la ferida; si sagnés de forma anormal, doblegueu una gasa, poseu-vos-la damunt la zona i mossegueu-la durant 30 minuts (podeu repetir-ho diverses vegades).

8. Durant el postoperatori (fins al setè o desè dia) se uns inflarà (la galta) i presentarà hematomes, us farà mal, tindreu dificultat per obrir la boca i, possiblement, tindreu unes quantes dècimes de febre (normal fins a 38?). No feu feines o exercicis físics importants.

9. Es recomana que no fumeu durant el postoperatori (almenys tres dies després de la intervenció). No begueu alcohol ni begudes carbòniques.

10. Preneu la medicació que us ha receptat el vostre dentista (analgèsics, antiinflamatoris, antibiòtics,...).

11. En cas d'urgència truqueu als telèfons de la clínica:  93-2176801 / 93-4156969.